Sluiten

Categorieën

Filters
  Maandag 6 Mei 2020

  4 tips voor recyclen

  Het is een gekke tijd. De zorgsector draait overuren, mensen werken vanuit huis en er is helaas ook een aantal mensen dat nu geen werk meer heeft. Maar de intelligente lockdown heeft ook een positief puntje: de luchtkwaliteit. Want doordat de auto’s vaker stilstaan dan dat er in gereden wordt, zit er minder fijn- en stikstof in de lucht. En dat betekent dat we schonere lucht inademen! Maar je kan nog meer doen voor het milieu. Recyclen! In deze blog delen we 4 tips om te recyclen, voor thuis én op het werk.

   

  Tip #1: afval sorteren

  We hopen stiekem dat je dit al lang doet, maar voor het geval dat dit niet zo is, dan is dit een mooie tijd om hiermee te beginnen: je afval sorteren. Plastic in de PMD-bak, papier in de papierbak, groente en fruit in de GFT-bak, etc. En houd je van tuinieren of heb je een moestuintje? Dan kan je het GFT-afval gebruiken om je eigen compost te maken!

   

  Tip #2: potten en bakjes hergebruiken

  Uit eten gaan kan nu even niet meer, dus dan maar bestellen bij de Chinees. Nadat je alles hebt opgegeten, gaan de bakjes meestal gelijk bij het afval. En dan hopen we natuurlijk dat je het netjes in de plasticbak gooit. Maar je kan de bakjes ook even goed schoonmaken en het hergebruiken. Voor meal preppen bijvoorbeeld. Maar ook het bakje van de Heksenkaas kan je hergebruiken. Doe er lekkere (snoep)tomaatjes of druiven in voor tussendoor. Of sorteer de strijkkraaltjes of legoblokjes in verschillende bakjes.

   

  Tip #3: lege flessen

  Lege frisdrankflessen worden sowieso al gerecycled als je ze netjes bij de flessenautomaat in de supermarkt inlevert. Maar je kan ze nog een extra leven geven met dit mooie weer. Spoel ze goed schoon, vul ze met water en zet ze in de koelkast. Heb jij lekker koud water met dit warme weer!

   

  Tip #4: kleding recyclen

  Nu er veel mensen vaker thuis zijn, gaan mensen massaal hun kledingkast uitpluizen. Hoewel wij snappen dat het fijn is je assortiment aan kleding af en toe even weer in te dunnen, puilen de textielcontainers uit en is er nu niet genoeg capaciteit om alle tweedehandskleding te sorteren. Onze tip is dus niet om direct alles te doneren. Nee. Zoek je kleding uit: wat vind je nog leuk en wat past nog? Met de kleding die je niet leuk meer vindt, kan je het volgende doen. Pak een schaar, naald en draad of een naaimachine en probeer wat leuks te maken. Maak van die lange broek een korte broek of een leuk rokje! Verander die jurk in een mooi shirt. Mocht het echt niet lukken of wil je er niet zo veel moeite in stoppen. Doe het dan in plastic zakken en gooi het op een later moment, als de verwerkingsbedrijven het weer aan kunnen, in de textielcontainer.

   

  Extra tip (voor op het werk): hergebruik je geprinte papier

  Voor de mensen die nog gebruikmaken van de printer: gebruik de achterkant van de prints voor je notities. Of stop ze nog een keer andersom in de printer. Scheelt weer een paar bomen ;).

   

  Hopelijk heb je wat aan deze tips! Heb je nog een andere manier om gemakkelijk te recyclen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten!

  Nieuws & Inspiratie

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »